o b a v i j e s t i _

 
          
       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Optički modemi Westermo
 
 

Svjetlovodni kabel potpuno je neosjetljiv na električke i magnetske smetnje i stoga je idealan za upotrebu kao komunikacijski medij u teškim industrijskim uvjetima. Također pruža prednost visoke brzine prijenosa podataka na velike udaljenosti - ovisno o izboru odašiljača i kabela (mutimode / singlemode) moguće je ostvariti prijenos na razdaljine do 80km s brzinama do 12 MBit/s.
Westermova ODW serija proizvoda namijenjena je upotrebi u point-to-point, multidrop i redundant ring aplikacijama za vezu između uređaja sa serijskim sučeljem.

 
 Opće informacije:
- multi/singlemode
- razdaljine do 80 km
- Link Fault Relay - detekcija   kvara na vezi
- redundantno napajanje
- 10-60 V DC, 20-30 V AC
- galvanska izolacija
- IP21
- DIP-switch konfiguriranje

ODW-61x
- PROFIBUS DP
- do 12 Mbit/s
- Autobaud

ODW-62x
- RS-232
- do 250 kbit/s

ODW-63x
- RS-422/485
- do 1.5 Mbit/s
- moguć prijenos Manchester coded protokola

Point-to-Point

Modeme je moguće koristiti u point-to-point komunikaciji između dva uređaja sa serijskim sučeljem. Ako se koriste dva uređaja s različitim serijskim sučeljem, moguće je ostvariti RS-232 na RS-422/485 konverziju preko svjetlovodnog kabela.
Multidrop

Modeme je moguće korisiti u multidrop aplikacijama između uređaja sa serijskim sučeljem. Ovisno o transciveru i korištenom kablu moguće je ostvariti razdaljine do 80 km između svakog modema, s neograničenim brojem spojnih točaka (ovisno o korištenom protokolu).
Redundant ring

Redundant ring modemi su najbolji izbor za aplikacije u kojima je pouzdanost od ključne važnosti. Ukoliko se dogodi kvar između dva modema, uređaji će automatski promijeniti smjer podataka i ostvariti vezu u suprotnom smjeru.


 
 


Uz ostale dobre karakteristike Westermo ODW serije optičkih modema (prošireni temparaturni opseg, redundantno napajanje, povećane brzine prijenosa na većim razdaljinama...) važno je istaknuti i mogućnost dvosmjernog prijenosa podataka preko jednog vlakna (Bi-Directional Fibre Optic Transcivers - full-duplex, najveće razdaljine 60km).

Posebno zanimljiva je mogućnost narudžbe uređaja s kombiniranim primopredajnicima - npr. 1xsingle + 1xmultimode na istom uređaju. Time Westermo ODW serija optičkih modema postaje potpuno fleksibilna po konfiguraciji primopredajnika - korisnici sami odabiru i naručuju uređaj prilagođen pojedinoj aplikaciji, s potrebnim primopredajnicima.

 
 


Za sve informacije obratite se ovlaštenom Westermo zastupniku: Microstar d.o.o.   E-mail

 
      Ukoliko ubuduće ne želite primati naše tehničke informacije možete se ODJAVITI SA POPISA OVDJE. 
                                 Microstar d.o.o. za proizvodnju elektroničke opreme, projektiranje, inženjering i trgovinu
                                 Siget 18B, 10020 Zagreb, tel. 01/3647-849, fax. 01/3636-662